Crystal

KRISTALLIDEODORANTTI

Arvosta kehoasi - luonnollisesti

Crystal Deo on arvostettu ja palkittu amerikkalainen deodoranttisarja. Nyt voit ostaa tätä alkuperäistä mineraalisuola-deodoranttia myös Suomesta!


Hajusteeton

Alkuperäinen Crystal Body -deodorantti on maailman johtava mineraalisuola-deodorantti. Suolalla on luontaisesti puhdistava ja desinfioiva vaikutus. Crystal Body -deodorantti estää hienhajua koko päivän luonnollisella tavalla ilman kemikaaleja, hajusteita tai valkeita laikkuja.

Crystal body -deodorantti on tehty 100 % luonnollisesta mineraalisuolasta ja se on allergiatestattu sekä ihotautilääkärin testaama. Crystal Bodyn avulla tunnet olosi raikkaaksi koko päivän – ilman elimistöä rasittavia kemikaaleja.

Miedosti hajustettu

Kuten Crystal Body -deodorantti, Crystal essence -deodorantit ovat 100% luonnontuotteita. Niiden valmistukseen on käytetty luonnollisen mineraalisuolan lisäksi luonnon omia eteerisiä öljyjä ja uutteita. Crystal essence -deodorantit estävät hienhajua ja tuovat ihollesi miellyttävän, aisteja hivelevän tuoksun.

Crystal essence -deodorantteja on saatavilla kolmea herkullista tuoksua:

  • Vanilja & Jasmiini
  • Granaattiomena
  • Kamomilla & vihreä tee

Mitä deodorantit ja antiperspirantit sisältävät?

Deodorantit sisältävät aineita jotka estävät bakteerien kasvua ja vähentävät siten hienhajun muodostumista. Usein antibakteerisena aineena käytetään alkoholia, joka saattaa ärsyttää herkkää ihoa. Antiperspirantit vähentävät hikoilua. Ne sisältävät alumiiniyhdisteitä jotka tukkivat hikirauhasia. Lisäksi deodorantit ja antiperspirantit voivat sisältää mm. ftalaatteja ja barabeenejä. Runsas altistuminen näille aineille on terveydelle haitallista.

Parabeenit saattavat aiheuttaa kosketusallergiaa. Niillä on lievä estrogeeninen vaikutus. Parabeeneilla voi olla rintasyövän riskiä lisäävä vaikutus. Iholla parabeenit saattavat voimistaa UV-B-säteilyn haitallisia vaikutuksia. EU:n kosmetiikkadirektiivi määrittelee parabeenien suurimman sallitun pitoisuuden kosmetiikassa. (lähde: www.thl.fi)

Ftalaatit voivat aheuttaa terveyshaittoja lasten kehitykselle. Niiden epäillään olevan haitallisia miesten hedelmällisyydelle. Lisäksi on havaittu ftalaateille altistumisen olevan yhteydessä keskivartalolihavuuteen, insuliiniresistenssiin ja käytöshäiriöihin. (lähde: www.thl.fi)

Väestötasolla ftalaateille tai parabeeneille altistumisen määrää ei pidetä ongelmallisena. Omasta ja läheistesi terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtiessasi saatat haluta kuitenkin jotain vakuuttavampaa!

Hikoilua estävien alumiiniyhdisteiden turvallisuudesta on myös esitetty epäilyksiä. Yhdisteiden vaikutuksesta elimistöön ja hikoilun keinotekoisen estämisen terveysvaikutuksista ollaan huolestuneita.


Haluatko päivistäsi raikkaita mahdollisimman vähin kemikaalein?

Crystal-deodorantit eivät sisällä alumiinikloorihydraattia, alumiini-zirkoniumia, ftalaatteja tai parabeeneja.

Hiki

Hiki on hajuton kehon erite. Hikoilu on luonnollinen elimistön toiminto jonka tarkoitus on jäähdyttää kehoa. Hikirauhasia on mm. kainaloissa, kämmenissä, otsalla ja jalkapohjissa. Ne erittävät veden, suolan, virtsa-aineen ja maitohapon sekoitusta. Hiestä voi tulla houkutteleva koti hajuja erittäville bakteereille. Liikahikoilusta on kyse silloin kun hikoilu häiritsee normaalia sosiaalista kanssakäymistä. Stressi ja jännittäminen lisäävät hikoilua.

Hienhaju

Hienhaju on epämiellyttävä haju, joka muodostuu kun hiki sekoittuu ihon bakteerien kanssa. Bakteerit viihtyvät hien aiheuttamissa kosteissa olosuhteissa ja tällöin ne myös lisääntyvät. Yleisesti saippualla ja vedellä peseytyminen sekä deodorantin käyttö estävät hienhajua.

Deodorantit

Suuri osa deodoranteista ja antiperspiranteista sisältävät alumiiniyhdisteitä, parabeenejä ja ftalaatteja. Crystal-deodorantit sen sijaan on tehty 100% luonnollisesta mineraalisuolasta, joka luontaisesti estää hienhajua aiheuttavia bakteereja kasvamasta.

Environmental Working Group on tedennut Crystal-deodorantit parhaaksi arvioidessaan deodoranttien aineosien turvallisuutta. www.ewg.org


Usein Esitettyjä Kysymyksiä (FAQ)

Onko Crystal-deodorantin sisältämä alumiini sama asia kuin antiperspiranttien alumiiniyhdisteet?

Ei ole. Useat antiperspirantit sisältävät hikeen liukenevia alumiinisuolayhdisteitä. Ne reagoivat iholla hien kanssa ja estävät hikirauhasten toimintaa. Crystal-deodorantti valmistetaan mineraalisuolasta, jonka luontaisesti sisältämä alumiini ei reagoi hien kanssa. Deodorantin vaikutus perustuu antiseptisiin ominaisuuksiin jotka vähentävät hienhajun muodostumista.

Onko deodoranttinne turvallista käyttää?

Kyllä, Crystal Body -deodoranttisarjaa on turvallista käyttää. Monet terveysalan ammattilaiset suosittelevat näitä tuotteita. Syövänhoitokeskukset ympäri maailmaa suosittelevat Crystal Body -deodoranttia.

Miten minun tulisi käyttää Crystal -deodorantteja saadakseni parhaat tulokset?

Käytä Crystal-deodorantteja puhtaalle iholle (ihanteellisesti heti suihkun tai kylvyn jälkeen). Näin toimiessasi hienhajua tuottavien bakteerien kasvu ihollasi hidastuu ja ehtyy. Deodoranttipuikon ja -kiven käyttäjien tulee muistaa kostuttaa tuote ennen käyttöä.

Lopettaako Crystal -deodorantti hikoilemiseni?

EI. Vain antiperspirantit, jotka sisältävät alumiiniyhdisteitä (kuten alumiinikloorihydraattia, alumiini-zirkoniumia) lopettavat hikoilun. Suolamineraaleista tehdyt Crystal-deodorantit sen sijaan estävät hienhajun muodostumista koko päivän – luonnollisella tavalla.

71570-8.jpeg