Ohjeita

Sole eli kristallisuolaliuos

Lisää kristallisuolaa lähdeveteen kunnes sitä ei enää liukene veteen. Noin vuorokauden kuluessa purkissa on 26% suolaliuosta. Voit lisätä purkkiin vettä ja suolaa aina tarpeen mukaan, jotta liuos pysyy kyllästettynä. Purkin pohjalla on hyvä olla liukenematonta suolaa merkkinä siitä, että liuos on kyllästettyä.

Lisää teelusikallinen Solea lasilliseen vettä ja nauti joka aamu tyhjään vatsaan puolituntia ennen ateriaa. Solen voi tehdä niin kristallisuolapaloista kuin myös hienosta tai karkeasta kristallisuolasta.

Jaksamisjuoma

Sekoita 3 dl vettä 1/4 tl kristallisuolaa ja 3 rkl intiaanisokeria. Nauti jaksamisjuoma joka aamu. Sopii nautittavaksi myös urheilusuorituksen jälkeen.

Saippua

Himalajan vuorisaippuaa voidaan käyttää tavallisen saippua tapaan. Kastele saippua ja pyörittele käsissä, jonka jälkeen voit pestä kädelläsi ihoa. Halutessa suolan voi jättää iholle saunomisen ajaksi vaikuttamaan. Voidaan käyttää myös deodoranttina.

Kylpy

Laita kylpyammeen pohjalle kristallisuolaa ja lisää vettä sen verran, että suola peittyy. Odota 10 minuuttia tai niin kauan, että suola on liuennut veteen. Sen jälkeen täytä amme kehonlämpöisellä vedellä. Hyvä määrä suolaa yhtä ammeellista kohden on noin 1kg. Kylpyveden tulisi olla suolapitoisuudeltaan 1-8%:sta, esimerkiksi 1% pitoisuus saadaan, kun laitetaan 1 osa suolaa ja 100 osaa vettä.

Suolavesikylvyssä kehon myrkyt liukenevat veteen osmoosin avulla. Esimerkiksi 30 minuutin kylpy on hyvin puhdistava. Veden kosteus imeytyy ihon pintakerroksiin eikä kuivata ihoa. Mitä suolapitoisempi kylpyvesi, sitä puhdistavampi se on. Älä käytä kylvyn aikana muita puhdistustuotteita äläkä huuhtele itseäsi kylvyn jälkeen vaan kuivaa suoraan pyyhkeeseen. Lepää hetki kylvyn jälkeen.

Jos sinulla on sairauksia, kannattaa suolakylvyn sopivuudesta ensin kysyä omalta lääkäriltä. Koska suolakylpy on erittäin puhdistava, on se myös raskasta verenkierolle.

Suolahaude

Kristallisuolasta tehty suolahaude sopii erityisen hyvin kireytyneille ja särkeville lihaksille. Täytä puuvillainen pussi kristallisuolalla ja lämmitä pussia tavallisessa uunissa 50 asteessa (ei mikrossa!). Laita lämmin suolahaude kipeytyneelle alueelle noin 20 minuutin ajaksi.

HUOM! Älä käytä suolahaudetta reumaan, tulehdusperäisiin kipuihin tai kihtiin.

Ihon kuorinta

Sekoita 3 ruokalusikallista kristallisuolaa samaan määrään hyvälaatuista kasviöljyä kuten oliivi-, seesami- tai kookosöljyä. Levitä seosta koko keholle ja kääriydy pyyhkeeseen. Anna vaikuttaa noin 30 minuutin ajan, jonka jälkeen huuhdo seos pois iholta lämpimällä vedellä.

Suolahengitys

Kuumenna vettä isossa astiassa höyryäväksi. Lisää veteen suolaa niin paljon, että seoksen suolapitoisuudeksi tulee 1%-8%. Kumarru astian ylle ja laita pyyhe pääsi ympärille. Hengitä syvään noin 10-15 minuutin ajan. Suolahengitys irroittaa limaa ja helpottaa flunssaista oloa. Siitä on apua myös korvatulehduksiin ja astmaan.

Nenähuuhtelu

Täytä apteekista ja luontaistuotekaupoista saatava nenähuuhtelukannu kädenlämäpöisellä 1 %:lla suolaliuoksella. Kaada liuos ensin toisesta sieraimesta sisään ja kumarru sitten toiselle sivulle ja alas päin, jotta vesi virtaa toisesta sieraimesta ulos. Toista toimenpide toisin päin. Nenähuuhtelu helpottaa tukkoisuutta, ennaltaehkäisee tulehduksia ja puhdistaa sieraimia esim. katu- ja siitepölystä.

Silmähuuhtelu

Poista ensin silmämeikki.Täytä apteekista saatava silmähuuhtelukuppi kädenlämpöisellä 1 %:lla suolaliuoksella. Paina kuppi tiukasti silmällesi ja käännä pää taakse. Räpytä silmääsi usean minuutin ajan.

Kristallisuolaohjeet ( PDF-muodossa )